Dietetyk

Joanna Ludwiszewska

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, na kierunku Dietetyka oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności Żywienie Człowieka. Doświadczenie zawodowe zdobyła podczas licznych zajęć praktycznych w szpitalach, poradniach żywieniowych, domach opieki, prowadząc warsztaty żywieniowe, pracując jako dietetyk na portalu internetowym o tematyce żywieniowej. Na bieżąco poszerza swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych szkoleniach oraz konferencjach naukowych. Dietetyka to przede wszystkim jej pasja, dlatego też interesuje się każdą jej dziedziną. W swojej pracy do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie, aby jak najlepiej pomóc mu osiągnąć zamierzony cel. Przygotowywane jadłospisy zawsze dostosowuje do potrzeb i preferencji pacjenta. Interesuje się gotowaniem i ciągle poszukuje nowych przepisów na ciekawe oraz zdrowe dania.

Jesteś lekarzem lub specjalistą?

Daj się poznać swoim pacjentom i zacznij z nami współpracować

Zobacz dlaczego warto
0 filmów
9 artykułów

Artykuły tego autora

Ryby w diecie ciężarnej są polecane z uwagi na bogactwo kwasów omega-3 niezbędnych dla prawidłowego rozwoju płodu. Ciężarna może jeść śledzie, łososia czy makrele, które, poza zdrowymi tłuszczami, dostarczają cennych witamin i mikroelementów, a jednocześnie cechują się niskim stopniem zanieczyszczenia
  • 2.0
  • 1
  • 0
Odporność w ciąży wymaga wzmocnienia z uwagi na zwiększone potrzeby organizmu kobiety. Sposobem na poprawę odporności jest dieta bogata w produkty dostarczające odpowiednich witamin i składników mineralnych
  • 0.0
  • 0
  • 0
Żelazo jest jednym z najważniejszych pierwiastków niezbędnych do prawidłowego przebiegu ciąży. Niedobór żelaza w ciąży może być przyczyną wystąpienia objawów anemii, która jest bardzo groźna dla zdrowia, a nawet życia przyszłej mamy oraz dziecka
  • 0.0
  • 0
  • 0
Poród przez cesarskie cięcie różni się od porodu naturalnego. Aby szybko wrócić do pełni sił, nie można zapomnieć o diecie po cesarce, która uzupełni niedobory składników odżywczych oraz uchroni przed dolegliwościami, takimi jak np
  • 0.0
  • 0
  • 0