Polecamy:
1 2 3 4 5
Ocena: 5/5 Głosów: 1
a
Wyślij znajomemu Wyślij znajomemu
Wiadomość została wysłana

E-mail znajomego:

Od:

Wiadomość:

(Oprócz twojej wiadomości zostanie wysłany link do polecanej treści serwisu)

medlinea

Gotowane mięso z królika

Dla: MAŁE DZIECKO; BEZ ALERGENÓW: JAJKA; BIAŁKO MLEKA KROWIEGO; GLUTEN;
Gotowane mięso z królika

Składniki

porcja mięsa z królika

1 mała marchew

pół korzenia pietruszki

pół selera

ćwierć małego pora (w całości)

liść laurowy

natka pietruszki

sposób wykonania:

Mięso oczyść z błon, opłucz i pokrój na kawałki, zalej wrzątkiem, dodaj liść laurowy i gotuj na małym ogniu, uzupełniając wodę. Warzywa umyj, obierz i jeszcze raz opłucz, następnie pokrój w kostkę i  ugotuj w małej ilości wody, do czasu aż będą miękkie. Podawaj z mięsem z królika, posypane natką pietruszki.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

249 kcal,

26,9 g białka,

9,1 g tłuszczu,

28,5 g węglowodanów,

157 mg wapnia

Komentarze

Imię lub nick
Dodaj komentarz

MAŁE DZIECKO
- NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE


Znajdź miejsca przyjazne rodzicom i dzieciom. Pomóż innym mamom i dodaj miejsca, które ty lubisz.