Polecamy:
1 2 3 4 5
Ocena: 5/5 Głosów: 1
a
Wyślij znajomemu Wyślij znajomemu
Wiadomość została wysłana

E-mail znajomego:

Od:

Wiadomość:

(Oprócz twojej wiadomości zostanie wysłany link do polecanej treści serwisu)

Ryż zapiekany z pieczarkami

Dla: KOBIETA W CIĄŻY; BEZ ALERGENÓW: JAJKA; GLUTEN; WEGETARIAŃSKIE;
Ryż zapiekany z pieczarkami

Składniki

pół szklanki ryżu

2 marchewki, pietruszka, mały seler, kawałek pora

pół szklanki groszku z puszki

4-5 pieczarek

mały kubek jogurtu naturalnego

łyżka startego żółtego sera

łyżka posiekanej zieleniny

łyżka oliwy

oregano, sól, pieprz

sposób wykonania:

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki umyć, warzywa umyć, obrać, opłukać pokroić w paseczki i udusić razem z pieczarkami. Wymieszać z ryżem, groszkiem i serem, przyprawić. Wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, połać jogurtem, zapiec. Gotową potrawę posypać zieleniną. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Komentarze

Imię lub nick
Dodaj komentarz

KUCHNIA
- NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE


Znajdź miejsca przyjazne rodzicom i dzieciom. Pomóż innym mamom i dodaj miejsca, które ty lubisz.